Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzliek vārīties ūdeni, kad uzvārās pieliek klāt buljona kubiņus, ļauj buljonas uzvārīties, tad pieliek sarīvētus burkānus un sagrieztos kartupeļus un vāra.
Kamēr dārzeņi vārās, uz pannas apcep sīpolus, kad tie ir apcepušies, pievieno tiem smalki sagrieztās desiņas, gaļas un to visu apcep.
Tad pievieno tomātu mērci. Un ļauj tam visam (sīpoliem, gaļai un mērcei) apcepties - nu reāli sanāk tā, ka kad, mērce sāk burbuļot, tad jāņem nost no uguns.
Un tad no pannas pa tiešo visu beram (jeb lejam) katlā, kur vārās dārzeņi, pievienojam sagrieztus gurķīšus.
Vāram kamēr zupa gatava.
Te gan jāpiebilst, ka soļanka ir zupa, kas jo ilgāk vārās, jo garšīgāka.
Bet, ja gaidīt negribas, tad var pavārīt minūtes 20 un ņemt nost.
Kad zupa ir jau praktiski gatava, ieber tajā sarīvēto sieru un izmaisa un pavāra vēl pāris minūtes.
Lej škīvjos, pieliek citrona gabaliņus (kopā ar miziņu), olīvas un krējumu.
Iesūtīja: kaktus