Foto: Shutterstock
Superīgs dārzeņu ēdiens - tieši šādu apzīmējumu šai receptei devusi tās autore, portāla Cālis.lv lietotāja tutumish.
80Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.kartupeļi100 gcietais siers PILDĪJUMAM:2 gab.kabači1 gab.sīpols1 gab.paprika2 gab.tomāti2 gab.ķiploka daiviņas sāls zaļumi100 gcietais siers200 gbiezpiens5 ĒKskābs krējums2 gab.olas

Pagatavošana

1

Pamats: kartupeļus nomizo, sieru sarīvē, sviestu izkausē. Formu iesmērē ar sviestu. Kartupeļus sarīvē, samaisa ar sieru un sviestu, liek formā un stingri piespiež pie formas apakšas un sieniņām. Cept cepeškrāsnī 30 minūtes 200*C.

2

Kamēr cepas, pagatavo pildījumu. Sagriež kabaci, sīpolu (pusgredzenos), papriku, tomātus, sasmalcina ķiploku. Apcep sīpolu, papriku un kabačus.

3

Sarīvē sieru. Mērcei sajauc biezpienu, krējumu un olas, pievienojot sāli pēc garšas.

4

Uz kartupeļu pamata liek rīvēto sieru, pēc tam - apceptos dārzeņus, zaļumus, ķiploku un pārlej to visu ar mērci.

5

Liek cepeškrāsnī un cep vēl 40 minūtes.

* Sastāvdaļas var mainīt (likt ziedkāpostus, sēnes, baklažānus). Bet visā visumā - nu ļoti garšīgi.

Iesūtīja: tutumish

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!