120Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
1 gab.cūkas kauls (ar nedzudz gaļu)1 gab.kāposts3 gab.burkāni5 gab.kartupeļi0.5 lzaļie zirnīši vai konservētie sāls dilles
Pagatavošana
1
Kaulu noskalo un liek katlā ar aukstu ūdeni 4 l. Vāra un ļoti rūpīgi noputo.
2
Burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Kāpostu smalki sašķērē.
3
Burkānus, kāpostus un 2 ēdamkarotes sāls pievieno katliņam. Vāra uz ļoti lēnas uguns 1,5 stundas. Kaulu izņem, atdzesē un atgriež gaļiņu.
4
Kartupeļus sagriež kubiņos un pievieno zupai, vāra kamēr mīksti.
5
Ar kaulu iepriecina suni. Atkauloto gaļu saplucina gabaliņos.
6
Konservētiem zirnīšiem nokāš lieko šķidrumu. Kopā ar sagrieztu gaļu pievieno zupai un uzvāra.
7
Pagaršo. Ja grib var piemest vēl sāli.
8
Pievieno 2-3 ēdamkarotes sagrieztas dillītes. Ja izmanto svaigus zirnīšus, tos liek reizē ar kartupeļiem.
Iesūtīja: Maija Strode
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit