tomāti želejā konservēšana ēdiens
Foto: Shutterstock
Tomāti želejā – garda uzkoda ziemas krājumiem.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 30
3.5 kgtomāti350 gsīpoli lauru lapas baziliks sinepju sēklas MARINĀDEI:2 lūdens300 getiķis 9%75 gsāls125 gcukurs100 gželatīns

Pagatavošana

1

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.

2

Uzvāra marinādi un nedaudz atdzesē. Pievieno marinādei iepriekš uzbriedinātu, ūdens peldē izkausētu želatīnu un nedaudz uzsilda, bet nevāra!

3

Katras burciņas apakšā liek lauru lapu, baziliku, sinepju sēklas. Tad kārtām liek ripās sagrieztus tomātus un sīpolus. Pārlej visu ar marinādi.

4

Pasterizē 80–85 grādos apmēram 20 minūtes, bet nedrīkst vārīt, jo tad želatīns nerecēs. Aizvāko burkas. No rīta, kad burkas ir atdzisušas, ieliek ledusskapī, lai saželē. Un tad – prom uz pagrabu!

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!