![tomāti želejā konservēšana ēdiens tomāti želejā konservēšana ēdiens](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/e0da01d0-7bee-11ed-9b26-956c8ecb607d.jpg?w=576&h=324&r=16:9)
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 30
3.5 kgtomāti350 gsīpoli lauru lapas baziliks sinepju sēklas MARINĀDEI:2 lūdens300 getiķis 9%75 gsāls125 gcukurs100 gželatīns
Pagatavošana
1
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
2
Uzvāra marinādi un nedaudz atdzesē. Pievieno marinādei iepriekš uzbriedinātu, ūdens peldē izkausētu želatīnu un nedaudz uzsilda, bet nevāra!
3
Katras burciņas apakšā liek lauru lapu, baziliku, sinepju sēklas. Tad kārtām liek ripās sagrieztus tomātus un sīpolus. Pārlej visu ar marinādi.
4
Pasterizē 80–85 grādos apmēram 20 minūtes, bet nedrīkst vārīt, jo tad želatīns nerecēs. Aizvāko burkas. No rīta, kad burkas ir atdzisušas, ieliek ledusskapī, lai saželē. Un tad – prom uz pagrabu!
Iesūtīja: Pūķīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit