Sastāvdaļas
Pagatavošana
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus ar sāls šķipsnu sakuļ, līdz sāk veidoties pastingras putas, tad pievieno cukuru un turpina kult. Tad pa vienam pievieno dzeltenumus un iekuļ.
Citā traukā krējumu sajauc ar izsijātu kakao. Kakao masu pievieno olu baltumu masai un sajauc. Tad pievieno izsijātus miltus un ar etiķi ( šim mērķim var izmantot arī citronu sulu) "dzēstu" sodu.
Mīklu strauji nemaisa, visu labāk lēni, kārtīgi iecilā!
Pusi no riekstu daudzuma sasmalcina un piejauc mīklai.
Cepamo veidni ar noņemamu malu ieziež ar sviestu un izbārsta ar mannu. Mīklu lej kēksa formā un liek cepties cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40 minūtes 200 grādos.
Kad gatavs, noņem veidnei malu, ar asu nazi pārgriež biskvītu plakaniski, sadalot trīs ripās. Katru ripu pārslaka ar liķieri, konjaku, brendiju vai rumu. Atdzesē
Krēms: mīkstu sviestu saputo ar atdzesētu, vārītu iebiezinato pienu.
Atdzesētās tortes kārtas pārziež ar krēmu. Virsējo kārtu pārsmērē ar krēmu un pārkaisa ar atlikušajiem kapātajiem riekstiem un šokolādi.
Iesūtīja: Ieva