cepumi
Foto: Shutterstock
Ar majonēzi var ne vien aizdarīt salātus, bet izmantot to, lai ātri pagatavotu vienkāršus un mutē kūstošus cukurotus cepumiņus. Trauslie majonēzes cepumi būs gards našķis gan lieliem, gan maziem kārumniekiem.
50Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti1 glāzecukurs0.5 glāzemajonēze100 gmargarīns1 gab.ola1 gab.olas dzeltenums0.25 TKsoda

Pagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru un dzēstu sodu. Pieliek majonēzi un atkal sakuļ.

2

Pievieno mīkstu, nedaudz samīcītu margarīnu un samaisa.

3

Miltus pa porcijām iemaisa un samīca elastīgu mīklu.

4

Mīklu izrullē vienmērīgā plāksnē, bet ne biezāku par 1 cm un ar glāzīti vai formiņām izspiež cepumus.

5

Cepumus liek uz ietaukotas cepamās plāts, katru pārziež ar sakultu olas dzeltenumu, pārkaisa cukuru un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī.

6

Cep zeltainus 150*C.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!