upeņu želeja konservēšana
Foto: Shutterstock
Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.
60Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.6 kgupenes1.1 kgcukurs500 mlūdens

Pagatavošana

1

Ogas nomazgā, nokāš sietā. Tad ar koka stampiņu sastampā, liek katlā un uz lēnas uguns uzkarsē.

2

Vāra 10 minūtes, tad ar marles palīdzību izspiež sulu.

3

Iegūto sulu sajauc ar cukuru un pievieno ūdeni.

4

Lai cukurs izkustu, upeņu sulu nedaudz pakarsē, bet ne uzvāra.

5

Karstu sulu salej burkās, aizvāko un glabā tumšā, vēsā vietā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!