Foto: Shutterstock
Vasarīgs kārums - upeņu vietā droši var izmantot jebkuras citas ogas!
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gupenes0.5 lūdens100 gcukurs1 ĒKkartupeļu milti citronskābe KLIMPĀM:100 gbiezpiens1 gab.ola1 ĒKmilti1 TKkartupeļu milti1 ĒKcukurs šķipsnasāls

Pagatavošana

1

Upenes noskalo, saspaida, pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš.

2

Šķidrumam pievieno cukuru, kartupeļu cieti un uzvāra.

3

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, sāli, cukuru, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samīca.

4

No masas ar saslapinātām rokam veido apaļas klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz paceļas ūdens virspusē.

5

Ar putu smeļamo karoti no ūdens izņem, liek uz lēzena trauka.

6

Pirms pasniegšanas klimpas liek upeņu zupā.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!