40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
150 gupenes0.5 lūdens100 gcukurs1 ĒKkartupeļu milti citronskābe KLIMPĀM:100 gbiezpiens1 gab.ola1 ĒKmilti1 TKkartupeļu milti1 ĒKcukurs šķipsnasāls
Pagatavošana
1
Upenes noskalo, saspaida, pārlej ūdeni, uzvāra un izkāš.
2
Šķidrumam pievieno cukuru, kartupeļu cieti un uzvāra.
3
Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā, pievieno olas, sāli, cukuru, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samīca.
4
No masas ar saslapinātām rokam veido apaļas klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz paceļas ūdens virspusē.
5
Ar putu smeļamo karoti no ūdens izņem, liek uz lēzena trauka.
6
Pirms pasniegšanas klimpas liek upeņu zupā.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit