beļģu vafeles
Foto: Shutterstock
Pagatavot vafeļu mīklu ir gaužām vienkārši. Atliek vien sajaukt visas sastāvdaļas, ļaut tām ievilkties un tad jau cept kārdinošās vafeles, kas pie viena piepildīs māju ar pasakainu aromātu.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.olas0.5 glāzecukurs30 gsviests2 glāzesmilti naža galssoda šķipsnavaniļas cukurs šķipsnasāls0.5 lūdens

Pagatavošana

1

Bļodā sakul olu ar cukuru un izkausētu sviestu. Tad iemaisi miltus, sodu, vaniļas cukuru un sāli. Pamazām lej klāt ūdeni (var izmantot arī pienu), lai mīkla izdodas viendabīga.

2

Gatavo mīklu liek ledusskapī uzbriest.

3

Lej mīklu vafeļu pannā un cep tās zeltaini brūnas. Cepot jāpiešaujas, cik liet uz panniņas, lai nelītu pār malām.

Pasniedz ar pārkaisītu pūdercukuru un sezonas ogām, piemēram, dzērvenēm.

Iesūtīja: banga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!