50Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
100 gmilti (aukstākā labuma)90 gmilti (rupja maluma)2 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda80 gsasmalcināti valrieksti1 gab.ola50 gcukurs100 geļļa vai sviests75 gkļavu sīrups250 gjogurts120 mlpaniņas0.5 TKrūgto mandeļu ekstrakts DEKORAM:12 gab.valriekstu pusītes
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180*C. Cepamās formas ieziež ar taukvielām vai ieliek papīra formiņas.
2
Lielā traukā miltus sajauc ar cepamo pulveri, sodu un valriekstiem.
3
Citā traukā sakuļ olu. Pievieno cukuru, eļļu vai sviestu, kļavu sīrupu, jogurtu, paniņas, ekstraktu un samaisa. uz 5-10 minūtēm atstāj mīklu pastāvēt.
4
Pievieno miltu masu un samaisa.
5
Masu sadala pa kēksiņu formām. Pa virsu katram mafinam uzliek valrieksta pusīti.
6
Liek cepeškrāsns vidū un cep 20-25 minūtes, līdz mafini paliek zeltaini.
7
Gatavos mafinus atstāj formā vēl 5 minūtes, tad izņem no formas un pasniedz siltus.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit