iebiezinātais piens vaniļas mērce
Foto: Shutterstock
Iecienītā vaniļas mērce - garda piedeva saldajiem ēdieniem.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

0.5 lpiens2 gab.olu dzeltenumi70 gcukurs2 ĒKvaniļas cukurs2 TKkukurūzas vai kartupeļu ciete

Pagatavošana

1

Olas dzeltenumu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo. Pa daļām, nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu. Dažās karotēs piena izšķīdini cieti un pievieno masai.

2

Pēc tam trauku ar šķidrumu liek ūdens peldē un karsē, nepārtraukti maisot, līdz mērce sāk biezēt.

Vaniļas mērci pasniedz atdzesētu pie saldiem ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!