Foto: DELFI
Vecāsmammas pasha ar riekstiem, sukādēm un rozīnēm.
720Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgbiezpiens300 gsviests olu dzeltenumi1 glāzeskābs krējums250 gsaldais krējums300 gpūdercukurs1 TKvaniļa riekstis(dažādi) sukādes gaišās, smalkās rozīnes

Pagatavošana

1

Biezpienu un sviestu (pirms lietošanas patur istabas temperatūrā) izberž caur sietu.

2

Iemaisa olas dzeltenumus, 1 glāzi skāba krējuma, saputotu saldo krējumu (bez cukura), pūdercukuru, vanilīnu, sasmalcinātus riekstus (dažādus), cukādes un gaišās, smalkās rozīnes. Visu sajauc (dikti grūti, jo bieza tā masa).

3

Izliek pashas formā, ja nav - tad ieliek caurdurī (var lielajā sietā, var arī plastmasas puķu podā - ka tik apakšā caurumi). Paņem marli, saloki divās kārtās, ieklāj formā (šogad plānoju nopirkt kādu plastmasas kantainu puķupodu, bet duršlakā arī bija labi, ieliek to pashas masu, sapresē un virsū arī to pašu marli pārklāj (pasha ta kā iekš marles).

4

Viss jāliek zem preses uz diennakti. Man vēl viss duršlakā neielīda, tad atlikušo massu saliku sietiņā. Ik pa laikam jānolej liekais šķidrums.

* sanāca pēc šīs receptes uz 100%, arī vecāmāte ievērtēja.

Iesūtīja: pupu miza

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!