Sastāvdaļas
Pagatavošana
Raugu iemaisa siltā pienā, kam pievienots nedaudz cukurs. Atstāj, lai uzrūgst. Tikmēr puto sviestu ar cukuru, pakāpeniski, pa vienam pievienojot olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno izsijātus miltus. Kārtīgi samīca, pievieno rozīnes (izmērcētas pienā, nosusinātas, apviļātas miltos).
Ļauj uzrūgt - kādu stundu, pusotru, divas, jāskatās, kā rūgst (kas atkarīgs gan no rauga kvalitātes, istabas temperatūras, gan citiem faktoriem), bez tam mīkla ir trekna - rūgs ilgāk nekā pīrāgu mīkla.
Uz pannas veido kliņģeri un atkal atstāj uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olu, uzber iepriekš sagatavotas drupačas (sviests, cukurs, milti).
Cep 180 grādos 30 - 40 minūtes. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
* Var likt klāt arī safrānu, ja grib.
* Ja ir ģimene uz 4-6 cilvēkiem, tad iesaku taisīt pusporciju, jo tā sanāk pa visu pannu. Laikam šis daudzums domāts uz veco laiku krāsnīm un pannām.
Iesūtīja: Okeaans