vēja kūkas
Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu būs skaists un gards cienasts svētku galdam.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

150 gmilti100 gsviests1 glāzeūdens1 glāzepiens naža galssāls4 gab.olas PILDĪJUMAM: zemenes cukurs saldais krējums želatīns

Pagatavošana

1

Ūdeni un pienu (1:1) ar sviestu un sāli uzvāra.

2

Vārošā šķidrumā ieber miltus (uzreiz visu paredzēto daudzumu) un maisot karsē, līdz mīkla vienveidīga un atdalās no katliņa malām.

3

Mīkla nav ļoti bieza.

4

Tad mīklu nedaudz atdzesē, pa daļām pievieno sakultas olas un maisa līdz rodas viendabīga masa.

5

Ar karoti liek uz pannas mīklas piciņas un cep.

6

Atdzesētām kūciņām nogriež "vāciņu".

7

Iekšā pilda samīcītas zemenes ar cukuru, pielej želantīnu un kad sāk biezēt, iejauc putukrējumu.

8

Tad ar karoti ķeksē iekšā kūciņās (ja kaut kas paliek pāri no pagaršošanas)

9

::!recepte::

Iesūtīja:
Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!