ābolu kūka ābolkūka
Foto: Shutterstock
Vienkāršais un fiksais ābolu rausis ar krējuma mērci darbdienu kārumam vai svētkiem.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 gab.olas0.5 glāzecukurs1 glāzekefīrs2 glāzemilti1 TKcepamais pulveris7 āboli MĒRCEI:300 mlskābs krējums0.5 glāzecukurs pēc garšaskanēlis1 ola1 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Sakuļ 2 olas ar nepilnu glāzi cukura, pielej klāt 1 glāzi kefīra (vai pusglāzi skāba krējuma) un iemaisa 2 glāzes miltu, kuriem piejaukta 1 tējkarote cepamā pulvera.

2

Lej mīklu veidnē vai uz plāts, pa virsu sakārto ābolu šķēlītes.

3

Gardumam pārlej mērci, ko pagatavo, sakuļot visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā.

4

Kūka izcepas ātri, pa kādām 25-30 minūtēm, bet tas atkarīgs no cepeškrāsns un plāts lieluma - seklā, lielā veidnē kūka izcepsies ātrāk, bet dziļākā var būt jācep pat 40 minūtes, pārbaudot gatavību ar kociņu.

Iesūtīja: Suzanna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!