Foto: Shutterstock
Vīriešu zapte no aličām – kreftīga piedeva burciņā. Īpaši labi sader ar grilētas gaļas ēdieniem, bet arī kā piedeva zupām un sautējumiem.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 lplūmes600 gzaļumi400 gķiploki2 čili1 glāzecukurs4 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Nomazgā ogas un bez ūdens izkarsē katlā, kamēr sāk šķīst. Tad izberž caur sietu. Kauliņus izmet ārā vai uzvāra padzērienu tulītējai lietošanai.

2

No zaļumiem parasti izmanto kinzu, baziliku, pētersīļus un piparmētras dažādās proporcijās.

3

Pavāra biezeni 10 min. Sasmalcina visu pārējo, liek klāt un vāra vēl 15-20 min.

4

Karstu saliek sterilās burkās un glabā vēsā vietā.

*sanāk ~2 l plūmju biezeņa

Iesūtīja: Karīna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!