lečo paprika konservēšana
Foto: Shutterstock
Vīriešu zapte 'a la' lečo - ziemas krājumi burkās.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti2 kgburkāni1 kgsīpoli1 kgpaprika1 glāzeeļļa1 glāzeetiķis 9%3 ĒKsāls cukurs

Pagatavošana

1

Burkānus sagriež skaidiņās (var arī rīvēt, bet tad sanāk putra), sīpolus, tomātus un papriku sagriež biezās ripās (šķēlēs). Visus dārzeņus saber lielā katlā (12 l), sajauc ar eļļu, etiķi, cukuru un sāli. Atstāj uz 2-3 stundām ievilkties.

2

Tad liek uz uguns un vāra 20-30 minūtes. Kad burkāni palikuši pamīksti (bet ne pavisam mīksti), liek burkās, aizvāko.

3

Sanāk aptuveni 6,5-7 litri.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!