Foto: Shutterstock
Pikanti zaļo tomātu - kabaču un patisonu salāti ziemas krājumiem. Šim sautējumam būs plašs pielietojums - tāpat "pliks" labi garšos pie sviestmaizes vai kā piedeva pie otrajiem ēdieniem, bet to var izmantot kā piedevu pie zupām (būs pikantākas un tumīgākas).
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgzaļi tomāti1 kgkabači1 kgpatisoni0.5 kgsīpoli300 gtomātu pasta150 geļļa100 gcukurs1 ĒKsāls1 ĒKpaprikas pulveris1 ĒKetiķa esence1 TKsamalts baziliks0.5 glāzeūdens

Pagatavošana

1

Sautējumam jāizvēlas nepārauguši kabači un patisoni - lai nebūtu jāmizo un jāizņem sēklotne.

2

Zaļos tomātus, kabačus un patisonus sagriež nelielos gabaliņos.

3

Sīpolus sagriež parupjos gabaliņos un eļļā nedaudz apcep, tā, lai būtu caurspīdīgi.

4

Katlā ielej ūdeni, pieliek sāli, cukuru uzkarsē līdz sāls un cukurs izkūst, pievieno sagrieztos dārzeņus un eļļā apceptos sīpolus.

5

Sākumā jāpavāra uz diezgan lielas uguns, protams, maisot, bet, kad no dārzeņiem ir pietiekami atdalījies šķidrums, vāra uz mazākas uguns.

6

Dārzeņi jāvāra tikmēr, kamēr ir izšķīduši. Tas nebūs īpaši ilgi, ja kabači un patisoni nav pārauguši (kabaču miziņa neizšķīdīs, bet būs mīksta).

7

Tad pievieno tomātu pastu, baziliku un papriku.

8

Vēl pavāra 10 minūtes un pašās beigās pielej etiķi.

9

Gan sāli, gan etiķi katra saimniece var likt arī pēc savas garšas izjūtas.

10

Karstu pilda labi izkarsētās burkās un aizvāko.


Iesūtīja:
Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!