zefīra kūka zemenes saldais krējums
Foto: Shutterstock
Zefīra - augļu torte, ko pagatavot var arī bērni par pārsteigumu vecākiem.
30Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

zefīrs saldais krējums augļi

Pagatavošana

1

Stikla traukā vai bļodā kārto zefīra pusītes. Tās pārklāj ar putukrējuma kārtu.

2

Saldo krējumu puto bez cukura, jo saldums jau ir zefīram. Veido augļu kārtu — rūpīgi notīrītas (nelielas) apelsīnu šķēlītes, kivi šķēlītes, zemeņu šķēlītes. Augļus var miksēt (saskaņojot garšas), bet neaizrauties! Kārtas atkal atkārto tik, cik dziļš ir trauks, cik daudz izejvielu un — cik ēdāju būs.

3

Liek ledusskapī. Saldais putkrējums iesūksies zefīrā, un pamats kūkai veidosies kā stingra želejveida masa.

4

Pirms pasniegšanas kūku izgāž no bļodas uz šķīvja, pārziež ar putukrējumu, dekorē ar augļiem.

Iesūtīja: Amanda

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!