Foto: DELFI
Zefīra - zemeņu torte, ko pat salduma nemīļi ēd pa divām porcijām.
85Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gzefīrs2 kgzemenes400 mlsaldais krējums rīvēta šokolāde

Pagatavošana

1

Zefīru pārdala uz pusītēm un tās pusītes vēl uz pusītēm, kārto uz liela apaļa šķīvja vai uz tortes formas. Pārklāj ar šķēlītēs pārgrieztām zemenēm. Tad kārta putukrējuma. Kārtas liek cik pats vēlās.

2

Torti pabeidz ar putukrējuma kārtu, rotā ar zemenēm un rīvētu šokolādi.

3

Ieliek ledusskapī, bet pirms pasniegšanas pusstundu saldētavā, tad ir vieglāk sagriezt.

* Pēc iespējas zemenes nemazgāt, jo torte, stāvot ilgāk uz galda, sūkalo.

** putukrējumu tik, lai apklāj sagrieztās zemenes. Pēdējā kārtā var vairāk, lai putukrējums apsedz visu torti.

*** pasniedz konusveida pašceptās vafelēs - ērti, nav jāsmērē trauki, un gardi.

Iesūtīja: mumuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!