40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
4 glāzescukurs2 ĒKželatīns1 TKcitronskābe0.5 TKsoda
Pagatavošana
1
Uzbriedina želatīnu: 100 g ūdens izšķīdina 2 pilnas ĒK želatīna. Atstāj uzbriest, ik pa laikam pamaisot.
2
Katliņā ieber 4 glāzes cukura. Pievieno 1 glāzi ūdens. Samaisa.
Karsē uz nelielas uguns 3 minūtes, ik pa laikam pamaisot. Katliņu noņem no uguns un iemaisa uzbriedināto želatīnu.
3
Kad masa atdzisusi, 5 minūtes kuļ ar mikseri. Pēc 5 minūšu pārtraukuma, turpina kult atkal 5 minūtes.
4
Pieber 1 strīķētu TK citronskābes un 1/2 TK sodas un turpina putot ar putojamo slotiņu 10 minūtes.
5
Kad masa 15 minūtes pastāvējusi, pilda konditorejas maisiņā un izspiež dažādu formu zefīra gabaliņus vai lej veidnē ar noņemamām malām.
Iesūtīja: Sphynx
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit