Zefīrs - vienkārši un gardi.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
4 glāzescukurs2 ĒKželatīns1 TKcitronskābe0.5 TKsoda

Pagatavošana

1

Uzbriedina želatīnu: 100 g ūdens izšķīdina 2 pilnas ĒK želatīna. Atstāj uzbriest, ik pa laikam pamaisot.

2

Katliņā ieber 4 glāzes cukura. Pievieno 1 glāzi ūdens. Samaisa.
Karsē uz nelielas uguns 3 minūtes, ik pa laikam pamaisot. Katliņu noņem no uguns un iemaisa uzbriedināto želatīnu.

3

Kad masa atdzisusi, 5 minūtes kuļ ar mikseri. Pēc 5 minūšu pārtraukuma, turpina kult atkal 5 minūtes.

4

Pieber 1 strīķētu TK citronskābes un 1/2 TK sodas un turpina putot ar putojamo slotiņu 10 minūtes.

5

Kad masa 15 minūtes pastāvējusi, pilda konditorejas maisiņā un izspiež dažādu formu zefīra gabaliņus vai lej veidnē ar noņemamām malām.

Iesūtīja: Sphynx

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!