Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ābolus nomazgā, liek uz cepešplāts, uzlej nedaudz ūdens, liek iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, cep, līdz āboli paliek mīksti, tad izņem, nedaudz atdzesē, izņemt sēklotni, bet mīkstumu izberž caur sietu.
Masai pievieno cukuru, olu baltumu, kanēli, trauku liek uz ledus gabaliņiem vai aukstā ūdenī un kuļ ar mikseri, līdz masa sabiezē un kļūst gaiša.
Saldo krējumu sakuļ gaisīgās putās, pievieno ābolu masai un rūpīgi iemasa. Masu izklāj traukā, ar slapju karoti nolīdzina, dekorē ar bezē cepumiem un pasniedz.
Zefīru var arī likt saldētavā: zefīru liek traukā ar augstām malām, virsmu nolīdzina ar slapju karoti, trauku apklāj un liek saldētavā uz 2-3 stundām. Tad trauku uz pāris sekundēm iemērc siltā ūdenī, lai zefīrs labi izņemtos, izliek zefīru deserta traukā un rotā ar bezē cepumiem.
Iesūtīja: Ieva