Sastāvdaļas
Pagatavošana
Iepriekšējā vakarā izcep 3 biskvīta ripas.
Biskvīta mīkla: attiecībā 1 ola -1 ĒK cukura – 1 ĒK miltu. Olu baltumus puto atsevišķi, tad olu dzeltenumus kopā ar cukuru, vaniļu un 1 ĒK karsto ūdeni, līdz massa ir labi saputota. Pievieno attiecīgo proporciju miltus, sajauc un iecilā baltumus, klāj uz pannas un cep zeltaini brūnu.
Zemenes (svaigas vai saldētas) sajauc ar cukuru, izveidojušos sīrupu atlej krūzītē - biskvīta mitrināšanai. Sajauc "torten gustt" ar ūdeni un pievieno zemenēm. Uz lēnas uguns uzsilda, līdz izveidojas biezam ķīselim līdzīga masa. Atdzesē.
Saputo putukrējumu.
Veido torti pa kārtām: biskvīta ripas samitrina ar sīrupu, strīpveidīgi pa riņķi uzliek krēmu un zemenes, tā veido līdz torte gatava un sastāvdaļas beigušās. Dekorē pēc vēlmes.
Iesūtīja: Pūķīte