3Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
1 kgzemenes400 gjāņogas1 kgcukurs
Pagatavošana
1
Jāņogas sastampā. Kastrolī liek zemenes, virsū saspiestās jāņogas un pārber ar cukuru. Atstāj uz 14– 16 stundām.
2
Liek kastroli uz uguns, uzvāra un izvelk zemenes. Vāra tik ilgi, kamēr sula izdalījusies no jāņogām, novārās līdz pusei. Novārītā sulā liek zemenes un vāra līdz gatavībai ar pārtraukumiem, lai ogas neizjuktu.
3
Gatavo džemu pilda burkās un sterilizē aptuveni 20 minūtes 95–100 grādu temperatūrā.
Iesūtīja: Agri
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit