60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
3 olu baltumi150 gpūdercukurs1 TKvaniļas cukurs1 TKbaltais vīna etiķis0.5 TKkartupeļu vai kukurūzas milti CITRONU KRĒMAM:3 olu dzeltenumi100 gpūdercukurs1 citrona rīvēta miziņa un sula2 ĒKnesālīts sviests DEKORAM: vaniļas saldējums zemenes rīvēta tumšā šokolāde
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 275*C.
2
Olu baltumus saputo stingrās putās, tad iekuļ pūdercukuru, vaniļas cukuru. Kad putas ir stingras un gludas iemaisa etiķi un iesijā miltus vai cieti.
3
Mīklu lej cepamā veidnē /25 cm diametrā/, izlīdzina un liek karstā cepeškrāsnī uz apakšējā plaukta. Pazemina karstumu līdz 100*C. Cep 30 minūtes, pēc tam krāsni izslēdz, atstāj veidni iekšā un tur līdz tā pilnībā atdzisusi.
4
Citronu krēms: dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, citrona miziņu, citrona sulu un sviestu. Krēmu maisot karsē uz mazas uguns un atdzesē.
5
Īsi pirms pasniegšanas bezē kūkai uzliek krēmu un dekorē ar ogām.
Iesūtīja: V.A.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit