pavlova kūka avenes
Foto: Shutterstock
Īpaši grezna citronu bezē "Pavlova" ar ogām.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 olu baltumi150 gpūdercukurs1 TKvaniļas cukurs1 TKbaltais vīna etiķis0.5 TKkartupeļu vai kukurūzas milti CITRONU KRĒMAM:3 olu dzeltenumi100 gpūdercukurs1 citrona rīvēta miziņa un sula2 ĒKnesālīts sviests DEKORAM: vaniļas saldējums zemenes rīvēta tumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 275*C.

2

Olu baltumus saputo stingrās putās, tad iekuļ pūdercukuru, vaniļas cukuru. Kad putas ir stingras un gludas iemaisa etiķi un iesijā miltus vai cieti.

3

Mīklu lej cepamā veidnē /25 cm diametrā/, izlīdzina un liek karstā cepeškrāsnī uz apakšējā plaukta. Pazemina karstumu līdz 100*C. Cep 30 minūtes, pēc tam krāsni izslēdz, atstāj veidni iekšā un tur līdz tā pilnībā atdzisusi.

4

Citronu krēms: dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru, citrona miziņu, citrona sulu un sviestu. Krēmu maisot karsē uz mazas uguns un atdzesē.

5

Īsi pirms pasniegšanas bezē kūkai uzliek krēmu un dekorē ar ogām.

Iesūtīja: V.A.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!