95Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
200 gmilti75 gcukurs1 šķipsnasāls2 gab.paciņas vaniļas cukurs140 gsviests1 gab.olas dzeltenums1 gab.limetes miza PILDĪJUMAM:100 gzemesrieksti100 gžāvētas aprikozes150 gmarcipāna masa1 gab.limete3 ĒKapelsīnu sula3 ĒKpūdercukurs125 gtumšā šokolāde
Pagatavošana
1
Samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
2
Pa to laiku sagatavo pildījumu: sakapā riekstus un aprikozes, sasmalcina marcipānu. Pievieno limetes miziņu un sulu, apelsīnu sulu (vai aprikozu liķieris), samīca.
3
Mīklu izrullē ½ cm biezumā un izspiež zvaigznītes, tās liek uz plāts.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
5
Ar divu tējkarošu palīdzību uz cepumiem liek nedaudz pildījuma. Cep ~ 13 – 15 minūtes.
6
Kad cepumi atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.
7
Glazūru sasmalcina, izkausē ūdens peldē, lej saldējamā maisiņā, kam nogriež mazu stūrīti. Spiež uz atdzisušajiem cepumiem zigzag līnijas.
Iesūtīja: Nora
Ziemassvētku receptesLieldienu receptesKristību ēdienkarteTumšā šokolādeZemesriekstiŽāvētas aprikozesCepumiMārtiņdienas cienastsMarcipāna masa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit