Foto: Shutterstock
Zemesriekstu un marcipāna zvaigznes - cepumi Ziemassvētkiem un citiem godiem.
95Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gmilti75 gcukurs1 šķipsnasāls2 gab.paciņas vaniļas cukurs140 gsviests1 gab.olas dzeltenums1 gab.limetes miza PILDĪJUMAM:100 gzemesrieksti100 gžāvētas aprikozes150 gmarcipāna masa1 gab.limete3 ĒKapelsīnu sula3 ĒKpūdercukurs125 gtumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 1 stundu.

2

Pa to laiku sagatavo pildījumu: sakapā riekstus un aprikozes, sasmalcina marcipānu. Pievieno limetes miziņu un sulu, apelsīnu sulu (vai aprikozu liķieris), samīca.

3

Mīklu izrullē ½ cm biezumā un izspiež zvaigznītes, tās liek uz plāts.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.

5

Ar divu tējkarošu palīdzību uz cepumiem liek nedaudz pildījuma. Cep ~ 13 – 15 minūtes.

6

Kad cepumi atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.

7

Glazūru sasmalcina, izkausē ūdens peldē, lej saldējamā maisiņā, kam nogriež mazu stūrīti. Spiež uz atdzisušajiem cepumiem zigzag līnijas.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!