Ziemassvētku bučas - sāļi vai saldi pildītā maize.

Režīmā "mīkla" sagatavo parastās baltmaizes mīklu. Kad mīkla uzrūgusi, sadala to ~ 10 daļās, katru daļiņu vēlreiz uz pusēm un no abām pusītēm izrullē divus plāceņus. Vienu pilda ar rīvētu sieru+zaļumi vai nedaudz sēnes apceptas ar sīpoliem, vai kartupeļu biezenis ar ceptiem sīpoliem, vai šķiņķa gabaliņiem, vai apceptu malto gaļu utt.

Otru plāceni liek virsū pirmajam ar pildījumu, maliņas aizspiež un tā sataisa visus 10 plāceņus.

Tad tos liek krāsniņā vai nu ermoņikas formā, vai vienu virs otras. Princips līdzīgs mērkaķmaizei, bet griežot kukulīti, sanāk ļoti interesanta un garšīga maizīte.

Ļoti daudz pildījuma likt nevajadzētu, jo tad maize sanāks slapja.


Otrs variants.
Kā pamatu ņem vai nu parastās baltmaizes mīklu vai brioš mīklu. Princips tāds pats, kā sāļajai maizei, tikai pildījums varētu būt sviests+kanēlis+cukurs vai sviests+magones+cukurs vai kāda zapte plānā kārtiņā, vai konfektes- marmelāde, vai šokolāde utt. variāciju - miljons!

Jā , vēl gribēju piebilst, ka jācep režīmā cepšana. Es gan papildus to uzliku divas reizes un otru cepšanas ciklu vēl noturēju kādas 20 minūtes. Un vēl pirms cepšanas kādu pusstundu maizīti ir jāatstāj uzrūgšanai, var tajā pašā maizes mašīnā.

Iesūtīja:
Žurkulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!