Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ogu želeja: jāņogas un mellenes (atsevišķi) izberž caur sietu, pievieno želatīnu plāksnītēs un griķu medu. Atdzesē vienu sulu ledusskapī, tad uzlej virsū un atdzesē otru.
Pannakota: Uzbriedina aukstā ūdenī želatīnu 0,1 l pienu, sajauc ar 0,2 l saldo krējumu, 70g cukuru, pievieno vaniļas pogaļu. Karsē līdz 48 C temp., līdz izšķīst cukurs, izņem vaniļas pogaļu, pievieno želatīnu 8g, atdzesē līdz istab.temp. Uzlej virsū želejām. Dzesē.
Griķu medus uzputenis: grauzdē 100g griķu 200 C tempertūrā 10 min. Ieber griķus verdošā ūdenī, vāra 20 min. Ūdens peldē 62 C sakuļ 2 olu dzeltenumus un 0,1 l. saldo krējumu. 2 ēd.k. griķus kaltē 1,5 h 100 C temperatūrā, pārejos sakuļ blenderī, pievienojot olu un krējuma kulteni, sāli, 50g griķu medu.
Olu baltumus uzputo, sajauc ar griķu masu.
Griķu pūslīšus gatavo no kaltētajiem griķiem, tos karsējot līdz 170 C. Eļļā. Pārkaisa ar kanēli, kakao.
Lai labi garšo!