Šoreiz iepazīstinām ar restorāna "HE's" šefpavāra Heinriha Erharda radīto recepti.
Skābā krējuma meža zemeņu medus želeja ar rabarberu ievārījumu un zemeņu sulas ledu
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavo rabarberu biezeni ar cukuru 4 porcijām, iebiezina ar kukurūzas cieti un ūdeni, iepilda deserta glāzēs, atdzesē.
Panna Cotta: Sablenderē 180g Mascarpone sieru, 320g jogurtu, 10 ml balto rumu, 15g pūdercukuru un 55g meža aveņu medu, uzlej 8g briedinātu želatīnu. Pārlej virsū rabarberu biezenim, atdzesē.
Dekors: Fillo Mīkla ar medus-cukura glazūru. Fillo mīklu ieziež ar sviestu, salīmē 2 kārtās un izgriež vajadzīgo formu, tad starp 2 pergamentiem un zem sloga cep 200 C temp. apmēram 2-3 min, uzreiz nosmērē ar medus-cukura glazūru.
Zemeņu sulu iej traukā, liek saldētavā, pēc 2-3 h sablenderē (lauž ledu) un atkārto visu vēlreiz pēc apmēram 3 h. Pabeidz dekorēt ar zemeņu sulas ledu.
Lai labi garšo!