IMG_6395
Šoruden 12 Rīgas restorānu ēdienkartēs parādījušies jauni ēdieni, kas tapa pirmajam Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saietam. Portāls "Delfi" piedāvā saviem lasītājiem iepazīties ar 12 īpašajām receptēm, kurās izmantots Latvijā vākts viršu, griķu vai meža aveņu medus.

Šoreiz iepazīstinām ar restorāna "HE's" šefpavāra Heinriha Erharda radīto recepti.

Skābā krējuma meža zemeņu medus želeja ar rabarberu ievārījumu un zemeņu sulas ledu

480Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
rabarberi cukurs kukurūzas ciete PANNA COTTA:100 gMascarpone siers320 gbezpiedevu jogurts10 mlbaltais rums15 gpūdercukurs55 gmeža aveņu medus8 gželatīns DEKORAM: filo mīklas loksnes sviests zemeņu sula

Pagatavošana

1

Pagatavo rabarberu biezeni ar cukuru 4 porcijām, iebiezina ar kukurūzas cieti un ūdeni, iepilda deserta glāzēs, atdzesē.

2

Panna Cotta: Sablenderē 180g Mascarpone sieru, 320g jogurtu, 10 ml balto rumu, 15g pūdercukuru un 55g meža aveņu medu, uzlej 8g briedinātu želatīnu. Pārlej virsū rabarberu biezenim, atdzesē.

3

Dekors: Fillo Mīkla ar medus-cukura glazūru. Fillo mīklu ieziež ar sviestu, salīmē 2 kārtās un izgriež vajadzīgo formu, tad starp 2 pergamentiem un zem sloga cep 200 C temp. apmēram 2-3 min, uzreiz nosmērē ar medus-cukura glazūru.

4

Zemeņu sulu iej traukā, liek saldētavā, pēc 2-3 h sablenderē (lauž ledu) un atkārto visu vēlreiz pēc apmēram 3 h. Pabeidz dekorēt ar zemeņu sulas ledu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!