Džiugas
Vienkāršs, bet gards kartupeļu sacepums - kā piedeva pamatēdienam. Ja pievienosi vairāk saldā krējuma un siera, kā arī pienu, iegūsi Francijā iecienīto kartupeļu "gratin" - sātīgu pamatēdienu!
60Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 gab.kartupeļi50 gcietais siers Džiugas50 mlsaldais krējums timiāna zariņš sāls, pipari sviests, eļļa cepšanai

Pagatavošana

1

Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlītēs.

2

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un kārto tajā kartupeļu šķēlītes. Uzsmidzina nedaudz eļļas, pārkaisa sāli un piparus pēc garšas. Uz kartupeļiem uzliek timiāna zariņu. un liek cepeškrāsnī - 180oC temperatūrā.

3

Pēc 40-50 minūtēm kartupeļiem pārlej saldo krējumu un uzkaisa rīvētu sieru. Cep, līdz parādās zeltaini brūna garoziņa.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!