Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!
Aikāgaršo padoms! Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Samaļ vai izberž caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.
Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem.
Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu.
Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas.
Kamēr cepas pankūkas, gatavo krēmu: sakuļ olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un vēlreiz sakuļ.
Lai labi garšo!