Foto: Publicitātes foto

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās. Izmēģini biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu!

Aikāgaršo padoms! Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

40Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PANKŪKĀM:400 gvārītas bietes2 gab.olas120 gmilti2 ĒKcukurs2 gab.apelsīni1 šķipsnasāls1 ĒKkanēlis0.5 TKdzeramā soda eļļa cepšanai KRĒMAM:50 mlcidoniju sula200 gkrēmsiers 'Rimi'1 gab.ola1 ĒKcukurs

Pagatavošana

1

Samaļ vai izberž caur sietu bietes, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.

2

Masai pierīvē apelsīna miziņu un sulu no apelsīniem.

3

Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus, sodu. Ja vēlies pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdeni vai apelsīnu sulu.

4

Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas.

5

Kamēr cepas pankūkas, gatavo krēmu: sakuļ olu ar cukuru biezā masā, pievieno krēmsieru, cidoniju sulu un vēlreiz sakuļ.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!