Aikāgaršo!

Plānojot valsts dzimšanas dienas svētku galdu, veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina gatavot tradicionālus ēdienus Latvijas karoga krāsās, piemēram, biešu vinegretu ar olu un siļķi!

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 40
4 gab.bietes2 gab.kartupeļi2 gab.burkāni200 gskābēti kāposti1 gab.sīpols3 gab.olas3 ĒKolīveļļa1 saujazaļumi400 gmarinēta siļķe pēc garšassāls, citronpipari

Pagatavošana

1

Novāra bietes, kartupeļus un burkānus. Novāra olas (5-6 minūtes).

2

Nomizo novārītos dārzeņus un sagriež kubiņos.

3

Smalki sagriež sīpolu un skābētos kāpostus.

4

Sagriež siļķes fileju, sarīvē olas un sakapā zaļumus.

5

Kārto salātus traukos, liekot kārtās visas sastāvdaļas.

6

Pa virsu lej olīveļļu, uzkaisa sāli un citronpiparus.

Aikāgaršo padoms! Pagatavo šos salātus arī lielā traukā, jaucot visas sastāvdaļas uzreiz kopā. Pamēģini pievienot arī ābolu, tas lieliski garšos kopā ar pārējām sastāvdaļām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!