Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sajauc svaigi spiestu apelsīnu un smiltsērkšķu sulu, medu, riekstus, kefīru un saputo ar mikseri.
Kefīra vietā var izmantot paniņas, rūgušpienu vai bezpiedevu jogurtu.
Pasniedz glāzēs, ko dekorē ar kumkvatiem.
Dzēriens satur daudz C vitamīna, folijskābes, K, B1 un B2 vitamīnu, kā arī minerālvielu – kāliju, kalciju un magniju.
"Lai gan ar īpašām brīnumreceptēm neaizraujos, tomēr ir daži triki, ko lieku lietā tad, kad jūtu, ka organisms saviem spēkiem ar vīrusu vairs galā netiks. Šādās reizēs paralēli aptiekās nopērkamajiem profilaktiskajiem līdzekļiem lieliski palīdz mājās tapušie vitamīnu kokteiļi, kas ir ne vien vienkārši un ātri pagatavojami, bet arī efektīvs veids, kā uzņemt gana daudz vitamīnu, turklāt garšo gan man, gan manas ģimenes vīriešiem," stāsta Jana Duļevska.