Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā un noloba kāpostu. Atsevišķas lapas liek vārošā ūdenī blanšēties, līdz tās zaudē kraukšķīgumu un kļūst elastīgas. Tad ņem ārā no ūdens, notecina lieko šķidrumu un ar nazi nogriež cieto kacena daļu.
Kāpostlapas nedaudz izklapē ar gaļas āmurīti un lapu ārējās malas ieloka uz iekšu, izveidojot šniceles formu.
Pievieno garšvielas. Klasiski pievienojamās garšvielas ir sāls un pipari, taču iespējams eksperimentēt, izvēloties pikantākas garšvielas vai zaļumus.
Sagatavi panē miltos, pēc tam olā un cep sviestā, līdz gatava.
Padoms: ja vēlas, izklapētā kāposta lapā var ietīt siera šķēli, saplacināto rullīti panēt miltos vai rīvmaizē un tad apcept.
Kāpostu šnicele iederas gan starp veģetāriem ēdieniem, gan arī gaļas ēdieniem. Veģetāriešiem ieteicams izvēlēties dažādas aukstās mērces, savukārt gaļas mīļotāji pie kāpostu šniceles novērtēs kūpinātu gaļu vai kūpinātas desas.