Karsta upeņu sula latvieša garšas kārpiņām vairāk asociējas ar melno balzāmu. Bārmenis Inguss Reizenbergs iesaka izmēģināt citu karstā kokteiļa recepti, upeņu sulai pievienojot viskiju un sīrupu.
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
40 mlviskijs160 mlupeņu sula10 mlkanēļa sīrups 'Monin'10 mlkarameļu sīrups 'Monin' kanēļa standziņa, citrona miziņa

Pagatavošana

1

Visas sastāvdaļas uzkarsē katliņā un pārlej karstumizturīgā tējas glāzē.

2

Dekorē ar citrona miziņu un kanēļa standziņām.

Lai labi garšo!

Gatavojot karstos kokteiļus, svarīgi ir ievērot dažus nosacījumus:

Karsto dzērienu gatavošanai izmantojiet tikai karstajiem dzērieniem piemērotus traukus vai glāzes.

Karstos dzērienus pasniedz caurspīdīgās stikla krūzītēs uz kājiņas, piemēram, īru kafijas vai karstvīna, kafijas vai tējas krūzēs.

Karstos dzērienus nav ieteicams sildīt atkārtoti. Tos lej termosos vai karsē lielās stikla karafēs un kannās virs tējas sveces liesmas.

Karstos kokteiļus karsē uz lēnas uguns traukā bez vāka līdz 65-75 grādu temperatūrai (līdz brīdim, kad sāk izdalīties tvaiks, bet vēl nav burbuļu. Tos nedrīkst uzvārīt, jo tad tie pārvēršas par saldu un lipīgu šķidrumu.

Receptes autors: bārmenis Inguss Reizenbergs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!