Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem, un samaisa kopā. Tortes veidni (24 cm diametrs) izklāj ar cepamo papīru.
Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni – gan izklājot pamatni, gan malas. Mīklu ir kārtīgi jāpiespiež pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai, un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj atdzist.
Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām.
Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai.
Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī ~uz 50–60 minūtēm. Cep 150°C temperatūrā.
Kad kūka gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turas kopā.
Vienā porcijā – 289 kcal; olbaltumvielas - 12,56; tauki – 16,51; ogļhidrāti - 22,78
Recepti sagatavojusi uztura speciāliste Liene Sondore un jautājumu un atbilžu portāls par veselību www.msdpacientiem.lv.