Griķu zupa ar garnelēm un bazilika pesto
Advente ir mierpilns un apcerīgs laiks, kas palīdz mums sagatavoties svētku brīnumam. To aizvadām, cenšoties sakārtot lietas un telpu ap mums, kā arī pašiem sevi – domas, emocijas, izjūtas. Tāpēc kristīgajās tradīcijās būtiska Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Īpaši gavēņa laikam "Tex-Mex" šefpavārs iesaka izmēģināt un baudīt griķu zupu ar dārzeņiem, garnelēm un bazilika pesto.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gburkāni100 gsīpoli200 gcukini300 gķirbis150 ggriķi200 gvārītas, tīrītas garneles ūdens2 ķiploka daiviņas50 gbazilika pesto sāls, pipari

Pagatavošana

1

Burkānus, cukīni un ķirbi sagriež nelielos kubiņos un apcep uz pannas zeltaini brūnus.

2

Dārzeņiem pievieno sasmalcinātu ķiploku un nedaudz apcep.

3

Katlā uzvāra ūdeni un pievieno griķus un apceptos dārzeņus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Vāra, kamēr griķi ir mīksti.

5

Kad zupa ir gatava, to salej šķīvjos pa porcijām, virsū liek garneles un pārsmidzina ar bazilika pesto.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!