Sastāvdaļas
Pagatavošana
Apaļo kūkas formu (diametrs: 20 cm) izklāj ar foliju un ieziež ar piciņu sviesta - lai gatavās kūkas izņemšana būtu vienkāršāka.
Cepumus sadrupina vidēja izmēra gabaliņos. Sviestu un saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē.
Atsevišķā traukā sīki sasmalcina šokolādi un pārlej ar karsto saldā krējuma un sviesta maisījumu. Visu samaisa, līdz šokolāde izkususi un izveidojusies viendabīga masa.
Šokolādes masā ber cepumus un rūpīgi samaisa. Visu lej sagatavotajā kūkas formā un liek ledusskapī pilnībā sastingt (apmēram 3 stundas).
Kad šokolādes un cepumu kūka sastingusi, to no formas pārliek uz šķīvja vai kūku paplātes, noņem foliju.
Gatavo glazūru. Nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu un sviestu un sajauc ar drupinātu šokolādi, veidojot viendabīgu masu. Ar iegūto glazūru pārlej kūku un ar platu nazi izlīdzina. Kūka gatava!
Ja vēlies, dekorē to ar drupinātiem riekstiem vai - vēl šokolādīgāk - ar baltās šokolādes skaidiņām!
Lai labi garšo!