Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bļodā iesijā 125 gramus miltu, pievieno 1 tējkaroti pūdercukura.
Raugu samaisa ar kazas pienu un ūdeni, pievieno miltiem un pūdercukuram. Labi sajauc un atstāj nostāvēties apmēram pusstundu (kamēr parādās putas).
Tikmēr citā bļodā ieber 700 gramus miltu, sāli, garšvielu maisījumu un kanēli.
Pievieno 60 gramus pūdercukura, korintes un ciexdru riekstus. Viegli samaisa.
Pievieno maisījumu rauga mīklai kopā ar sviestu un olu.
Visu mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām.
Mīklu izliek uz miltiem apbērta dēlīša un mīca vēl piecas minūtes, līdz mīkla ir vijīga un nelīp pie rokām.
Mīklu pārklāj ar tīru dvielīti un atstāj rūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas.
Viegli izmīca uzrūgušo mīklu un sadala 12 bumbiņās, ko kārto uz ietaukotas pannas.
Pannu ar mīklas bumbiņām pārsedz ar dvieli un atstāj uz pusstundu atpūsties.
Uzkarsē pannu līdz 220 grādiem, liek maizītes cepties.
Kamēr maizītes cepas, gatavo glazūru: izšķīdina pienā cukuru un vāra divas minūtes.
Gatavās maizītes pārklāj ar glazūru, ļauj tai nožūt.
Ar maizītēm cienā savu iecerēto. Lai veicas un lai labi garšo!