180Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:250 mlpiens20 graugs70 gcukurs šķipsnasāls50 gsviests PILDĪJUMAM:300 gsaldēti ķirši100 gcukurs200 mlpussaldais sarkanvīns2 ĒKkartupeļu ciete
Pagatavošana
1
Ķiršus izņem no saldētavas, pārlej ar vīnu un ļauj ievilkties pāris stundas.
2
Pienu uzvāra, pievieno cukuru, sāli un raugu.
3
Saputo olas un pievieno piena un rauga maisījumam, iesijā miltus un visu kārtīgi samīca.
4
Sviestu izkausē un iemīca mīklā.
5
Mīklu pārsedz ar tīru dvielīti un atstāj siltumā. Pēc divām stundām uzrūgušo mīklu atkārtoti samīca un ļauj vēlreiz uzrūgt.
6
Divas trešdaļas mīklas izrullē un ieklāj apaļajā "tarte" formā, nosedzot ar mīklu arī formas sānus.
7
Kad mīkla ieklāta, formā pārlej ķiršus, visu pārkaisa ar cukuru un cieti.
8
Atlikušo mīklu izrullē, sagriež šaurās loksnītēs un kārto virs pildījuma, veidojot rūtiņas.
9
Cep 200 grādos 35 minūtes.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit