Aikāgaršo!
Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot dārzeņu sautējumu ar pupiņām - maltīte četriem cilvēkiem izmaksās vien piecus eiro!
35Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sīpols1 rācenis2 burkāni500 gkartupeļi60 gķiploks400 g'Rimi' pupiņas četru veidu pēc garšassāls, pipari, garšvielas eļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana

1

Notīra un sagriež dārzeņus vienādos gabalos.

2

Dziļā pannā sakarsē eļļu vai sviestu, apcep burkānus un sīpolus.

3

Pievieno kartupeļus un ķiploku, uzliek vāku un turpina sautēt, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai nepiedeg.

4

Sautē dārzeņus 15 minūtes, tad pievieno rāceņus un turpina sautēt vēl 10 minūtes.

5

Kad dārzeņi mīksti, pievieno pupiņas, sāli, piparus un citas garšvielas pēc savas izvēles.

6

Pasniedz siltu, ar svaigiem zaļumiem un jogurtu bez piedevām vai krējumu.

Aikāgaršo padoms!

Ja vēlies, lai sautējums būtu maigāks, pamēģini dārzeņus sautēt nevis ūdenī vai buljonā, bet pienā; tas padarīs sautējumu nedaudz maigāku un saldenāku. Uz šo produktu daudzumu būs nepieciešams apmēram 400 ml piena. Esi uzmanīgs un nepiededzini!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!