Ssohk - 5662
Foto: Shutterstock
Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgvistas fileja1 sīpols1 paprika pusbuntīte pētersīļu0.5 TKpaprikas pulveris0.5 TKHmeļi-suneļi garšviela2 ķiploka daiviņas1 ola sāls PASNIEGŠANAI: pitas maize grieķu jogurts grieķu jogurts piparmētras gurķis grilēta marinēta paprika

Pagatavošana

1

Vistas fileju noskalo un nosusina.

2

Sīpolu nomizo un sagriež četrās daļās. Sīpolu notīra.

3

Paprikai izņem sēklotni un sagriež strēmelītēs.

4

Gaļu un dārzeņus sasmalcina gaļas maļamajā mašīnā, pievieno kapātus pētersīļus, sāli, paprikas pulveri un "Hmeli-suneli" garšvielu. Visu vēlreiz samaļ.

5

Maltās gaļas masā iejauc vienu olu, visu samīca un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

No gaļas veido nelielas, apmēram 10 cm garas "desiņas", ko uzdur uz koka iesmiņiem.

7

Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes.

Kebabu pasniedz ar pitas maizi vai ietin lavašā kopā ar grilētas vai marinētas paprikas strēmelēm un jogurta mērci, kam pievienoti smalki sagriezti gurķi un smalcinātas piparmētras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!