Inese Sondore – Sēja
Pazīstamā šefpavāra Raimonda Zommera šokolādes fondanta recepte - šo desertu nule kā baudīja starptautiskās saldumu izstādes "ISM 2014" Ķelnē apmeklētāji, kas viesojās saldumu ražotāja "Laima" stendā.
240Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 g'Laimas' šokolāde ar 70% kakao200 gsviests6 olas200 gcukurs100 gmilti100 mlsmiltsērkšķu sula50 gcukurs100 mlūdens3 gagar-agar

Pagatavošana

1

Gatavo fondantu:

2

Šokolādi izkausē ūdens peldē, iemaisa sviestu, viegli uzputotas olas, kas sakultas ar cukuru un iesijā miltus.

3

Mīklai ļauj 20 minūtes "atpūsties", pēc tam lej formiņā un 8 minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.

4

Fondantu pasniedz ar smiltsērkšķu želeju.

5

Gēla pagatavošana:

6

Sulu, ūdeni un cukuru lej katliņā, visu uzvāra.

7

Pievieno agar-agar, pavāra 2 minūtes, nokāš šķidrumu un lej traukā. Masai ļauj kārtīgi sastingt. Kad sula saželējusi, to ar blenderi sakuļ līdz viendabīgai masai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!