Foto: Shutterstock
Ļaujies šokolādes kārdinājumam un baudi kausētā šokolādē mērcētus augļus, biskvīta cepumus vai citus našķus. Šai kombinācijai ir grūti pretoties! Lai pagatavotu šokolādes fondī, piemērotākā būs tumšā šokolāde, papildini to ar kanēli vai brendiju!
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
500 gtumšā šokolāde200 mlsaldais krējums svaigi augļi pēc izvēles - zemenes, melone, banāni, āboli, bumbieri, vīnogas biskvīta cepumi

Pagatavošana

1

Šokolādi salauž mazos gabaliņos, liek nelielā katliņā, pielej saldo krējumu un maisot karsē uz mazas liesmas, līdz šokolāde izkususi un masa ir viendabīga.

2

Ja vēlas, pievieno kausētajai šokolādei 1 tējkaroti kanēļa vai nedaudz brendija.

3

Pārlej kausēto šokolādi bļodiņā vai šokolādes fondī trauciņā, ko liek virs tējas sveces un pasniedz nekavējoties.

Ēd ar deserta vai fondī dakšiņām, zemenes, melones gabaliņus vai jebkurus citus augļus vispirms iemērcot kausētajā šokolādē. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!