Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojama šokolādes pudiņa recepte - pats grūtākais ir sagaidīt, kad deserts atdzisīs, lai to varētu pilnībā izbaudīt!
135Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 gtumšā šokolāde75 mlīru krēma liķieris 'Bailey's'60 gcukurs30 gkukurūzas milti1 olas dzeltenums250 mlpiens100 mlsaldais krējums

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā ber cukuru un kukurūzas miltus, pielej pienu un visu maisa, līdz sausās sastāvdaļas izšķīst.

2

Pievieno olas dzeltenumu un saldo krējumu un, nepārtraukti maisot, vāra uz vidējas liesmas, līdz virums sāk burbuļot un sabiezē.

3

Noņem no uguns un pievieno liķieri, kā arī sīkos gabaliņos salauztu šokolādi. Visu maisa, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa.

4

Pudiņu ielej deserta trauciņos, nedaudz atdzesē un liek ledusskapī pilnībā atdzist. Lai izvairītos no "plēvītes" veidošanās pār pudiņu, trauciņus pārklāj ar pārtikas plēvi.

5

Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādes skaidiņām vai kakao pulveri, vai putukrējumu, vai arī ar visu kopā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!