Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bietes vāra 40 minūtes, tad noskalo un dzesē aukstā ūdenī, nomizo, sagriež un sablendē kopā ar banāniem.
Vāra kārtīgu, stipru espresso kafiju.
Ūdens peldē izkausē mazos gabaliņos salauztu šokolādi. Kad šokolāde jau gandrīz izkususi, pakāpeniski liek klāt mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un to visu kausē, pievieno kafiju.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Atsevišķā traukā sajauc miltus, cepamo pulveri un kakao.
Atsevišķi atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
Kad sviests un šokolāde izkususi, padzesē apmēram sešas minūtes, tad iejauc šokolādē 2 olu dzeltenumus un banānu un biešu masu.
Olu baltumus sakuļ ar cukuru stingrās putās un iemaisa šokolādes, kafijas, olu dzeltenumu un banānu, biešu masā. Iemaisa atsevisķi sajauktos miltus ar kakao un cepampulveri un masu lej ar sviestu ieziestā formā.
Liek karstajā cepeškrāsnī un uzreiz nogriež regulatoru uz 160 grādiem. Cep 40 minūtes.
Varianti. Izmanto 200 gramus sviesta. Var neizmantot olu dzeltenumus vai pielikt vairāk dzeltenumus. Banānu un biešu masas vietā izmantot tikai biešu masu, tikai banānu masu, tikai vārītu un blenderētu ķirbju masu, biešu un meloņu masu, tad kūka būs birstoša, kūku var pārliet ar kausētu šokolādi un dekorēt ar ogām.