Tāpēc es lieki nedomājot ķēros pie lietas. Cepšu kaut kādu kefīra kēksu! Taču tad atģidos, ka nav ne žāvētu augļu, ne riekstu ko piešaut klāt, bet pliku mīklu ēst nekārojās. Nu ko, sāku pētīt sava skapīša saturu un acu skats atdūrās pret auzu pārslām. Grauzdēt... ar cukuru un kanēli... Ilgi nebija jādomā! Vienīgi palauzīju galvu pie tā, vai bērt mīklā, vai pārkaisīt pāri. Nolēmu bērt mīklā. Sanāca labs, ne pārāk salds kēkss ko bērni "vicoja" iekšā vienu gabaliņu pēc otra.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sākumā uz sausas pannas uzber 10 ēdamkarotes auzu pārslu un pārkaisa ar 6-7 ēdamkarotēm cukura un pustējkaroti kanēļa. Lēnām visu apgrauzdē.
Bļodā iesit 3 olas, pieber atlikušās 3-4 karotes cukura un saputo gaiši dzeltenā masā.
Pievieno nepilnas divas glāzes miltu un kefīra. Respektīvi, cik daudz kefīra, tikpat daudz miltu, visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno pa dažām pilēm no katras esences un 2 tējkarotes cepamā pulvera, atkal samaisa viendabīgā mīklā.
Tālāk jau pievieno auzu pārslas, liek ietaukotā veidnē un cep gatavu. Es cepu 200 grādos kādas 40 minūtes, līdz, iedurot iekšā kociņu, tas paliek sauss. Atdzesē un servē galdā.
Lūk, ātrs, vienkāršs un gards našķis pie tējas kādam brīvdienas vakaram.
Lai labi garšo!