shutterstock_172390715
Foto: Shutterstock
Šī recepte ļaus pagatavot ļoti garšīgu iebiezināto pienu mājas apstākļos. Šādi pagatavots iebiezinātais piens varbūt nederēs kūkas krēma pagatavošanai, tomēr lieliski papildinās brīvdienu brokastu pankūkas vai grauzdiņus. Izmēģini!
420Minūtes
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 mlpiens 2,5%200 gcukurs20 gsviests

Pagatavošana

1

Lej katliņā 200 ml piena (ar vismaz 2,5% tauku saturu, šajā reizē liesais piens nederēs), 200 gramus cukura un 20 gramus sviesta. Visu samaisa un uz lēnas uguns vāra, līdz masa sāk biezēt. Ņem vērā, ka katliņā iebiezinātais piens būs pašķidrs, tas sabiezēs ledusskapī, tādēļ svarīgi pienu nepārvārīt.

2

Kad piens vārījies aptuveni 10-15 minūtes, izslēdz plīti un iegūto masu atdzesē. Atdzisušo pienu liek ledusskapī un ļauj sabiezēt, produkts būs gatavs pēc sešām stundām.

Recepti atsūtīja: Putna piens

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!