Foto: Shutterstock
Dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 lieli burkāni100 gžāvētas plūmes1 neliels sīpols1 ķiploka daiviņa50 gsviests cukurs, sāls, pipari zaļumi

Pagatavošana

1

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ķiploku sarīvē. Burkānus notīra un sagriež rupjos salmiņos.

2

Uzkarsē pannu uz lielas liesmas, tajā izkausē sviestu un ieber sīpolus un ķiplokus.

3

Aptuveni pēc minūtes pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns sautē, kamēr tie paliek mīksti.

4

Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedina ūdenī.

5

Kad burkāni gatavi, pārber bļodā, notecina atlikušās taukvielas, pievieno vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievieno zaļumus, sāli un piparus.

6

Viegli apmaisa ar rokām un ceļ galdā.

7

Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!