7Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
4 lieli burkāni100 gžāvētas plūmes1 neliels sīpols1 ķiploka daiviņa50 gsviests cukurs, sāls, pipari zaļumi
Pagatavošana
1
Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Ķiploku sarīvē. Burkānus notīra un sagriež rupjos salmiņos.
2
Uzkarsē pannu uz lielas liesmas, tajā izkausē sviestu un ieber sīpolus un ķiplokus.
3
Aptuveni pēc minūtes pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns sautē, kamēr tie paliek mīksti.
4
Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedina ūdenī.
5
Kad burkāni gatavi, pārber bļodā, notecina atlikušās taukvielas, pievieno vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievieno zaļumus, sāli un piparus.
6
Viegli apmaisa ar rokām un ceļ galdā.
7
Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit