Armands Meirāns
Gardi kēksiņi ar aveņu krēmsiera "cepuri" - bērnu ballītei vai pēcpusdienas kafijas pauzei kopā ar draudzenēm. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

130 gsviests, istabas temperatūrā150 gbrūnais cukurs2 mazas olas, istabas temperatūrā100 mlpiens50 mlsaldais krējums150 gkviešu milti2 ĒKcepamais pulveris šķipsnasāls10 gvaniļas cukurs ar vaniļas pupiņām KRĒMAM:200 gauksts 'Rasa' krēmsiers ar cepumiem75 gmīksts sviests200 gpūdercukurs vaniļas pāksts

Pagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 195 grādiem. Mafinu formiņās saliek papīra formiņas.

2

Bļodā liek sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies.

3

Sadala mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās divas trešdaļas papīra formas).

4

Liek krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, patur kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliek uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti.

5

Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisa aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes kuļ lielā ātrumā ar mikseri. Liek krēmu konditorejas maisā un uzspiež uz kapkeikiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!